Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balık Yemenin Faydaları

Balık, beyin ve göz gelişimi için gerekli olan omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Hamile ve emziren kadınlar için omega-3 alımı önemlidir ancak yüksek cıva içeren balıklardan kaçınmak önerilir.

Balık tüketimi, yaşlı yetişkinlerde zihinsel düşüşün azalmasına yardımcı olabilir. Düzenli olarak balık yiyen kişilerde beyin merkezlerinde hafızayı ve duyguyu kontrol eden gri madde daha fazladır.

Bu besin kaynağı ayrıca omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir. Omega-3 yağ asitleri depresyonla mücadelede etkili olabilir.

Ayrıca balık tüketiminin tip 1 diyabet riskini azalttığı ve diğer bazı otoimmün rahatsızlıklarla ilişkilendirildiği bilinmektedir.

Araştırmalar, daha fazla balık tüketen çocukların astım riskinin daha düşük olduğunu göstermektedir. Görme bozukluğu ve körlüğün önde gelen nedeni olan AMD riski de balık tüketimiyle azaltılabilir.

Haftada en az bir porsiyon balık tüketmek, kalp krizi ve felç riskini azaltabilir. Balık, sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

Related Posts

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öneriler

Kurban Bayramı’nda geleneksel sofra alışkanlıkları nedeniyle sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, artan et, tatlı ve hamur işi tüketiminin birçok kişide sindirim sorunlarından kilo artışına, tansiyon yükselmesinden kan şekeri dengesizliğine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.

Yaz aylarında havuz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte havuz kullanımı da artıyor. Uzmanlar, temizliği ihmal edilen havuzların mide, bağırsak, cilt, kulak ve göz enfeksiyonlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.