ATM’lerin bilinmeyen 7 özelliği: Bu işlemler şubeye gitmeden yapılıyor

ATM’lerin Hayatımızdaki Önemi

ATM’ler, günlük yaşantımızda vazgeçilmez bir yere sahip. Banka şubesine gitmeden hızlı ve pratik bir şekilde birçok işlemi gerçekleştirmemizi sağlıyorlar. Özellikle nakit ihtiyacını karşılamak için sıklıkla başvurduğumuz bu makineler, sürekli gelişen teknoloji ile birlikte daha da gelişiyor. Ancak birçok kullanıcı, ATM’lerin sunmuş olduğu olanakların tamamından haberdar değil.

ATM’lerin tarihi 1967 yılına dayanıyor ve o zamanlarda Londra’da ilk kez kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye’de ise 1980’lerin ortalarında yaygınlaşmaya başlamış ve günümüzde sadece büyük şehirlerde değil, küçük ilçelerde bile sıkça görmemiz mümkün hale gelmiştir.

ATM’lerin sunduğu temel hizmetler şunlardır:

  • Para çekme ve yatırma
  • Bakiye sorgulama
  • Fatura ödeme (elektrik, su, doğalgaz, internet)
  • Kredi kartı borcu ödeme
  • Kredi başvurusu ve limit artırımı
  • IBAN’sız para gönderme (cep telefonu ile)
  • QR kod ile işlem yapma

Öte yandan, bazı bankalar ATM işlemlerini daha da güvenli hale getirmek adına yüz tanıma ve avuç içi okuma gibi biyometrik güvenlik önlemlerini hayata geçirmekte.

ATM DOLANDIRICILARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN!

ATM’ler her ne kadar kolaylık sağlasa da, özellikle kalabalık alanlarda kart kopyalama gibi dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmak gerekiyor. Kart giriş bölümünde herhangi bir tuhaflık olup olmadığını kontrol etmek, şifre girişi yaparken ekranın görünürlüğünü kapatmak ve şüpheli durumlarda ilgili birimlere bilgi vermek, kullanıcı güvenliği için son derece önemlidir.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir