Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık Emekçileri Bayramlarda Haklarını Alamıyor

Kurban Bayramı’nda da mesailerini aksatmadan çalışan sağlık emekçileri, özverilerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, yaptığı açıklamada, “Hemşireler saat başı 101 TL’ye çalışırken, hekimlerin saatlik ücreti 146 TL. Ancak fazla mesai yapmayanlar, bayram farklarından da mahrum kalıyor” dedi.

‘Ek Ücret Yapılmıyor’

Aksu, normal mesai bitmeden yapılan bayram çalışmaları için ek ücret ödenmediğine dikkat çekerek, “Bu, emeğin karşılığının alınmaması anlamına gelir” diye konuştu. Aksu, resmi tatillerde de aynı durumun devam ettiğini belirtirken, “Sağlık çalışanlarının bayramda bedavaya çalıştırılmasına yönelik bir formül bulunmuş gibi gözüküyor” eleştirisinde bulundu.

‘Teşekkür Yetmez’

Aksu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun sağlık emekçilerine teşekkür etmesini yetersiz bulduğunu belirterek, “Hak etmek kadar teşekkür etmek de önemlidir. Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alması gerekiyor” dedi. Aksu, sendikaların da görevini yerine getirmediğini savunarak, “Yıllardır süregelen taleplerin hala karşılanmamış olması kabul edilemez” diye konuştu.

Aksu, sağlık emekçilerine çağrıda bulunarak, “Sen olmazsan hiçbir şey olmaz. Kendine sormalısın: Ben ne yapıyorum?” dedi.

Related Posts

TTB’den kenevir kullanımıyla ilgili uyarı: Halk sağlığını tehdit ettiği belirtildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM’de görüşülen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında gündeme gelen kenevir maddesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, kenevirin tıbbi kullanım dışındaki alanlarda serbestleştirilmesinin halk sağlığı açısından risk taşıdığı uyarısında bulunarak, düzenlemenin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yenidoğan’dan sonra bu da mama çetesi!

12 bebeğin ölümüne neden olan Yenidoğan çetesinden sonra bu kez bir de ortaya mama çetesi çıktı.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öneriler

Kurban Bayramı’nda geleneksel sofra alışkanlıkları nedeniyle sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, artan et, tatlı ve hamur işi tüketiminin birçok kişide sindirim sorunlarından kilo artışına, tansiyon yükselmesinden kan şekeri dengesizliğine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.