Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Uzmanlar Uyarıyor: Duşta İdrar Yapmak Büyük Hata!

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılar, duşta idrar yapmanın idrar kontrolünden böbrek sağlığına kadar olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koydu. Dr. Irwin, duşta idrar yapmanın beynin akan su sesini idrar yapma ihtiyacıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor. Su sesinin mesanenizi koşullandırabileceğini söyleyen Dr. Irwin, bu alışkanlığın uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak sorunlara yol açabileceğini vurguluyor.

Su Aktığında Beyinde Oluşan Koşullandırma Sık İdrara Çıkma Sorununa Neden Olabilir

Bostonlu pelvik taban terapisti Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, kadınların ayakta idrar yapmak için tasarlanmadığını ve bu şekilde idrar yapmanın mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olabileceğini belirtiyor. Mesanede kalan idrar, idrar retansiyonuna yol açarak idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

Mesanede Kalan İdrar Bakterilerin Çoğalması İçin Uygun Bir Ortam Oluşturabilir

Duşta idrar yapmanın bir diğer tehlikesi ise cilt enfeksiyonları. Dr. Irwin, idrarda bulunan bakterilerin vücudun alt kısmındaki açık yaralarla temas etmesi durumunda enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının bırakılması gerektiğini ve idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvalet kullanılması gerektiğini öneriyor.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öneriler

Kurban Bayramı’nda geleneksel sofra alışkanlıkları nedeniyle sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, artan et, tatlı ve hamur işi tüketiminin birçok kişide sindirim sorunlarından kilo artışına, tansiyon yükselmesinden kan şekeri dengesizliğine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!