Telefonun ömrünü 10 yıla çıkarıyor: Tek bir özelliği kapatmak yeterli

Telefonunuzun Bataryasını Uzun Süre Kullanmanın Yolları

Akıllı telefonlar, arka planda sürekli çalışan uygulamalar ve yazılımlar ile bataryayı zorlar. Bu durum özellikle telefonların otomatik yazılım güncellemelerini sürekli olarak indirmesinden kaynaklanıyor. Her yeni güncelleme, cihazın belleğini kullanarak işlemciyi zorlar ve bataryanın ömrünü kısaltır.

Telefonunuzun bataryasını uzun süre kullanmak için yapmanız gereken aslında çok basit: arka planda çalışan uygulamaları sürekli güncel tutmak yerine belirli özellikleri kapatmak. Bu küçük değişiklik bataryanın ömrünü uzatmanın anahtarı olabilir.

Ayrıca, sürekli olarak açık kalan uygulamalar cihazın işlem gücünü arttırarak telefonun ısınmasına ve bataryanın daha hızlı tükenmesine neden olabilir.

Telefonunuzdaki Hangi Özellikleri Kapatmalısınız?

Telefonunuzdaki otomatik yazılım güncellemelerini ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmak bataryayı büyük ölçüde koruyabilir. Bunun yanı sıra, bazı uygulamaların konumunuzu sürekli takip etmesi veya arka planda mobil veri kullanması da bataryayı hızla tüketebilir.

Otomatik Yazılım Güncellemelerini Kapatın:

Telefonunuzun ayarlarından, yazılım güncellemelerinin otomatik olarak indirilmesini engelleyerek sadece gerektiğinde manuel olarak güncellemeleri yapabilirsiniz. Bu sayede bataryayı koruyabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:

Uygulama ayarlarından arka planda çalışan uygulamaları kontrol ederek işlemciyi meşgul etmelerini engelleyebilir ve bataryayı koruyabilirsiniz.

Konum Takibini ve Veri Kullanımını Kısıtlayın:

Özellikle konum servislerini sadece ihtiyaç duyduğunuzda kullanın ve sürekli internet bağlantısı gerektiren uygulamalarda mobil veri kullanımını sınırlayarak batarya tasarrufu sağlayın.

Bu basit adımları takip ederek telefonunuzun ömrünü uzatın ve cihazınızın performansını arttırın. Yavaşlayan, ısınan ve hızla tükenen batarya sorunlarından kurtulmak için yapmanız gereken birkaç küçük değişiklikle mümkün olabilir.

Related Posts

Summer Game Fest 2025 gerçekleşti; işte tanıtılan oyunlar ve fragmanlar

Yeni oyunların fragmanlarının gösterildiği, haberlerin aktarıldığı Summer Game Fest 2025 gerçekleşti. Peki hangi oyunlar tanıtıldı? İşte etkinlikte öne çıkanlar:

Kontakt lenste yeni çağ: Görüş gücü artıyor

Güç gerektirmeyen şeffaf lensler, göz kapakları kapalıyken bile kızılötesi algıyı artırıyor ve renk körlüğü ile güvenlik uygulamalarında devrim yaratma potansiyeli taşıyor. Bilimsel dergide yayımlanan bir makaleye göre; Çin Bilim ve Teknoloji …

WhatsApp’ta grup araması olmadan sesli sohbet dönemi başladı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına daha iyi hizmet sunabilmek adına kendisini geliştirmeye ve bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu sefer uygulamaya gelen yeni özellik tam bir kullanıcı dostu. Artık, grup araması yapmadan doğrudan sesli sohbet başlatılabiliyor. İşte WhatsApp’ın yeni güncellemesiyle gelen değişiklikler…

Frontera’yla hedefini yükseltti

Crossland’in yerine Frontera’yı konumlandıran Opel, satışa sunduğu modelle Türkiye’deki yıl sonu hedefini yükseltti. Bu yıl toplamda 25 bin adet elektrikli ve hibrit model satmak istediklerini vurgulayan Opel Marka Direktörü Yiğit Yantaç, “Frontera’dan toplamda 8 bin adet satmak istiyoruz. Toplam satışta bu modelin katkısıyla 70 bin adedi geçebiliriz” dedi.

Kabileler yüksek hızlı internet kullanırken Türkiye neden geride

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Starlink’in Türkiye’de kullanılamaması konusunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bir soru önergesiyle taşıdı. Dinçer, “Kabileler bile yüksek hızlı internete erişirken …

YouTube sahte fragmanlara karşı harekete geçiyor!

Yapay zeka formatında videoların artmaya başladığı günümüzde, Youtube hem bu videolara hem de sahne görüntülerle film fragmanı hazırlayan kanallara dur demeye hazırlanıyor.