Telefonun ömrünü 10 yıla çıkarıyor: Tek bir özelliği kapatmak yeterli

Telefonunuzun Bataryasını Uzun Süre Kullanmanın Yolları

Akıllı telefonlar, arka planda sürekli çalışan uygulamalar ve yazılımlar ile bataryayı zorlar. Bu durum özellikle telefonların otomatik yazılım güncellemelerini sürekli olarak indirmesinden kaynaklanıyor. Her yeni güncelleme, cihazın belleğini kullanarak işlemciyi zorlar ve bataryanın ömrünü kısaltır.

Telefonunuzun bataryasını uzun süre kullanmak için yapmanız gereken aslında çok basit: arka planda çalışan uygulamaları sürekli güncel tutmak yerine belirli özellikleri kapatmak. Bu küçük değişiklik bataryanın ömrünü uzatmanın anahtarı olabilir.

Ayrıca, sürekli olarak açık kalan uygulamalar cihazın işlem gücünü arttırarak telefonun ısınmasına ve bataryanın daha hızlı tükenmesine neden olabilir.

Telefonunuzdaki Hangi Özellikleri Kapatmalısınız?

Telefonunuzdaki otomatik yazılım güncellemelerini ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmak bataryayı büyük ölçüde koruyabilir. Bunun yanı sıra, bazı uygulamaların konumunuzu sürekli takip etmesi veya arka planda mobil veri kullanması da bataryayı hızla tüketebilir.

Otomatik Yazılım Güncellemelerini Kapatın:

Telefonunuzun ayarlarından, yazılım güncellemelerinin otomatik olarak indirilmesini engelleyerek sadece gerektiğinde manuel olarak güncellemeleri yapabilirsiniz. Bu sayede bataryayı koruyabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:

Uygulama ayarlarından arka planda çalışan uygulamaları kontrol ederek işlemciyi meşgul etmelerini engelleyebilir ve bataryayı koruyabilirsiniz.

Konum Takibini ve Veri Kullanımını Kısıtlayın:

Özellikle konum servislerini sadece ihtiyaç duyduğunuzda kullanın ve sürekli internet bağlantısı gerektiren uygulamalarda mobil veri kullanımını sınırlayarak batarya tasarrufu sağlayın.

Bu basit adımları takip ederek telefonunuzun ömrünü uzatın ve cihazınızın performansını arttırın. Yavaşlayan, ısınan ve hızla tükenen batarya sorunlarından kurtulmak için yapmanız gereken birkaç küçük değişiklikle mümkün olabilir.

Related Posts

Acil durum & deprem çantasında neler olmalı? (AFAD listesi)

Deprem bölgesinde yaşıyorsanız, her an büyük bir sarsıntının meydana gelebileceği ve sizin ve sevdiklerinizin hayatta kalmasının bir öncelik olduğu aşikardır. Sonucunda siz ve aile bireyleri evi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz. Bilmeniz gereken …

Oblivion Remastered, 4 milyon oyuncuya ulaştı!

Bethesda Game Studios, The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered’ın piyasaya çıkışından sadece beş gün sonra 4 milyon oyuncuya ulaştığını açıkladı. Oyun; 21 Nisan 2025 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC platformlarında kullanıma sunulmuştu …

DeepSeek yeni bir kasırgaya sebep olabilir, maliyetler yüzde 97 düşüyor

Yıllardır ABD’nin ambargolarla engellemek istediği Çinli yapay zekâ projeleri adeta kâbus gibi geri dönüyor. Batı borsalarına trilyonlarca dolar kaybettiren DeepSeek yeni versiyonuyla yine fırtına estirecek gibi.  DeepSeek R2 geliyor …

Apple Watch Ultra 3 ve SE 3 geliyor! İşte özellikleri

Apple, bu sene Watch Ultra 3 ve SE 3 modellerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yeni cihazların Series 11 ile birlikte Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Şirket, 2024 yılında Apple Watch Ultra modelinde yalnızca yeni bir renk seçeneği sunmuş ve …

Android 16’nın yeni güvenlik modu USB tabanlı saldırıları engelleyecek

Google, Android 16 ile yeni bir güvenlik modu ekliyor. Gelişmiş Koruma etkinleştirildiğinde, telefon kilitliyken Android, herhangi bir USB aygıtın bağlanmasını ve veri göndermesini engelleyecek. Yeni özellik, telefonun kaybolması veya çalınması …

Türkiye’nin kurulu elektrik gücü ne kadar?

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü Mart 2025 sonu itibarıyla 118 bin 185 megavata yükseldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, kurulu güçte yenilenebilir enerji kaynaklarının oranı yüzde 60,4’ü, yerli kaynakların oranı ise …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir